Mijn naam is Yolanda Verheul-Posthuma en vanaf de kleuterschoolleeftijd is het altijd mijn passie en grootste hobby geweest om te tekenen en te schilderen.  De laatste jaren ben ik me gaan specialiseren in de aquareltechniek, een stijl en werkwijze die goed bij mij past! Naarmate ik de techniek beter ging beheersen, kreeg ik steeds meer vraag om mijn werk te gaan verkopen. Ook begon ik langzamerhand portretten in opdracht te schilderen, met vaak een foto als voorbeeld. Tijdens een expositie heb ik ook eenvoudige “aquarel workshops” gegeven aan kinderen van de basisschoolleeftijd, die een groot succes bleken.

Met mijn pensioenleeftijd in zicht en de daarbij behorende extra vrije tijd, ging ik bedenken hoe ik die nieuwe levensfase zo leuk en ook zo zinvol mogelijk zou kunnen invullen, en stelde ik mij de vraag “Waar wordt ik nou echt blij van”? Ik kwam op het idee om mijn passie in dienst te gaan stellen van een goed doel dat met name gericht is op kinderen!

Mijn kinderen en kleinkinderen hadden het geluk op te kunnen groeien in een veilige omgeving met veel liefde, zorg, aandacht en onderwijs, en zo’n kansrijke start wens ik van harte alle kinderen in de wereld toe! Vandaar mijn keuze voor de stichting WereldWijd voor Kinderen, die helpt om via diverse projecten de kansen voor kinderen in binnen- en buitenland op velerlei wijze te vergroten. Een stichting die geheel wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers, waarbij geen bedragen “aan de strijkstok” blijven hangen. De winst van de verkoop van de schilderijen of kaarten en van de workshops gaat na aftrek van de materiaal- of ontwikkelingskosten in z’n geheel naar dit bijzonder goede doel.

Op deze manier hoop ik op een leuke manier “het nodige, nuttige en aangename” met elkaar te kunnen verbinden!